Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ERGO - Φροντίδα ατυχήματος


Φροντίδα Ατυχήματος στην ERGO
Ποιόν φροντίζει :
Τον κύριο ή νόµιµο κάτοχο, καθώς και τον εκάστοτε νόµιµο οδηγό κάθε ασφαλισµένου οχήµατος στην ERGO.
To κέντρο της Φροντίδας Ατυχήματος λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, επί 365 ημέρες το χρόνο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι,
- 801 11 99000 από σταθερό τηλέφωνο με χρέωση 1 αστική κλήση
- 210 6504022 από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό
Πότε φροντίζει :
Σε κάθε περίπτωση τροχαίου ή άλλου ατυχήµατος, που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συµβόλαιο του αυτοκινήτου, (εκτός από ζηµία θραύσης κρυστάλλων), ανεξάρτητα από το εάν ευθύνεται ο ασφαλισµένος ή όχι.
Που φροντίζει :
Σε ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά : Αίγινα, Άνδρο, Εύβοια, Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κρήτη, Κύθηρα, Κω, Λέρο, Λευκάδα, Λήμνο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίφνο, Σύρο και Χίο.
Ποια οχήµατα :
1. Επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) µη ενοικιαζόµενα.
2. Φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) και αγροτικά (Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ.), µικτό βάρους κάτω των 3,5 τόνων, ύψος έως 3 µέτρα, µεταξόνιο µέχρι 3,6 µέτρα, δε φέρνουν στον πίσω άξονά τους διπλούς τροχούς και έχουν ηλικία µικρότερη των δεκαπέντε (15) ετών.
3. Μοτοσικλέτες άνω των 250 cc και µε ηλικία µικρότερη των δεκαπέντε (15) ετών.
Πως φροντίζει :
1. Με την αποστολή συνεργάτη στον τόπο του ατυχήµατος για :
 Επιβεβαίωση και καταγραφή των αναγκαίων στοιχείων.
 Λήψη φωτογραφιών.
 Επιτόπια συµπλήρωση δήλωσης ατυχήµατος.
 Βοήθεια συµπλήρωσης του έντυπου φιλικού διακανονισµού.
2. Καλώντας την τροχαία ή ασθενοφόρο εφόσον υπάρχει τραυµατισµός.
3. ∆ίνοντας, τηλεφωνικώς, ιατρικές και νοµικές συµβουλές, σχετικές µε το ατύχηµα.

Οι προϋποθέσεις κάλυψης, οι ακριβείς καλύψεις και οι υποχρεώσεις της εταιρίας και των ασφαλισµένων προσώπων αναφέρονται αναλυτικά στους όρους Φροντίδας Ατυχήματος της MAPFRE ASISTENCIA.
Mεταφορά οχήματος συνεπεία ατυχήματος (για τα Ε.Ι.Χ) :
Καλύπτει τη μεταφορά του ασφαλισμένου οχήματος σε συνεργείο, αν το όχημα δεν μπορεί να κινηθεί εξαιτίας ατυχήματος. 
Οι προϋποθέσεις κάλυψης και οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων, αναφέρονται αναλυτικά στους όρους Μεταφοράς Οχήματος συνεπεία ατυχήματος της MAPFRE ASISTENCIA.

Οδηγίες σε περίπτωση ζημίας


Ερώτηση : Τι πρέπει να κάνω τη στιγμή του ατυχήματος ;

Απάντηση : Για τη διασφάλιση των συμφερόντων σας αλλά για τη δική σας γρήγορη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος μπορείτε να καλέσετε την υπηρεσία «Φροντίδα Ατυχήματος» στα τηλέφωνα 801 11 99000, από σταθερό και 210 650 4022 από κινητό τηλέφωνο. . Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης της MAPFRE ASISTENCIA θα σπεύσει άμεσα στον τόπο του ατυχήματος για λήψη φωτογραφιών, επιτόπια συμπλήρωση της δήλωσης ατυχήματος και βοήθεια συμπλήρωσης του έντυπου φιλικού διακανονισμού. Σε περιπτώσεις αμφισβητούμενης υπαιτιότητας ή ύπαρξης σωματικών βλαβών ζητήστε από το τηλεφωνικό κέντρο της εν λόγω υπηρεσίας να κληθεί η τροχαία ή και ασθενοφόρο.

Eρώτηση : Πως μπορώ να καλυφτώ από ένα ανασφάλιστο όχημα ;

Απάντηση : Το πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα είναι πράγματι πολύ σοβαρό ειδικότερα όταν στη χώρα μας τα ανασφάλιστα οχήματα δυστυχώς πληθαίνουν. Tην αποζημίωση των σωματικών βλαβών και των υλικών ζημιών που προκαλούν αυτά έχει αναλάβει το Επικουρικό Κεφάλαιο (link). Παρά ταύτα η ERGO έχει συμπεριλάβει στα πακέτα PRIME, IDEAL και SUPREME την κάλυψη Υλικών Ζημιών Από Ανασφάλιστο Όχημα έως του κεφαλαίου των 100.000 €.

Ερώτηση : Τι πρέπει να κάνω αν εμπλακώ σε ένα ατύχημα με όχημα με ξένες πινακίδες ;

Απάντηση : Απάντηση : α. Καλέστε την Τροχαία για να καταγράψει το ατύχημα. β. Φροντίστε να σημειώσετε σωστά τον αριθμό κυκλοφορίας του αλλοδαπού οχήματος και την χώρα προέλευσής του γ. Σημειώστε οπωσδήποτε την μάρκα και τον τύπο του αλλοδαπού αυτοκινήτου δ. Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό την πράσινη κάρτα του ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Αν υπάρχει δυνατότητα φωτοτυπήστε την πράσινη κάρτα ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή κόψτε το αντίγραφο της πράσινης κάρτας ή της συνοριακής ασφάλισης. Αν αυτό δεν είναι δυνατό αντιγράψτε λεπτομερώς τις παραγράφους 3 ,4, 5 και 10 της πράσινης κάρτας ή της Συνοριακής Ασφάλισης. Σε περίπτωση ύπαρξης ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αντιγράψτε το όνομα της αλλοδαπής ασφαλιστικής εταιρίας, τον αριθμό συμβολαίου και ημερομηνίες ισχύος ε. Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό να συμπληρώσετε την φιλική δήλωση ατυχήματος. Είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει και εκείνος μία παρόμοια στην δική του γλώσσα. Παρότι δεν μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρία σας να αναλάβει την πληρωμή της ζημίας, η φιλική δήλωση θα σας βοηθήσει στον διακανονισμό του ατυχήματος στ. Επικοινωνήστε το ταχύτερο με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης (link). για περαιτέρω οδηγίες.

Ερώτηση : Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση κλοπής του οχήματος μου ;

Απάντηση : Αρχικά θα πρέπει να δηλώστε την κλοπή στην Αρμόδια Αστυνομική Αρχή καταθέτοντας σχετική μήνυση για την κλοπή. Φυσικά θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρία. Αν καλύπτεστε ασφαλιστικά, έχετε δηλαδή την κάλυψη της κλοπής, μετά από διάστημα 60 ημερών από την ημέρα που κατατέθηκε η σχετική μήνυση και εφόσον δεν έχει βρεθεί το αυτοκίνητο σας θα σας καταβληθεί το ασφάλισμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου