Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

GENERALI - ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ







Ιατρικό Συντονιστικό Κέντρο  18112

Από σταθερό ή κινητό, με χρέωση ως κλήση προς σταθερό ή σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου σας.
Μπορείτε, επίσης, να καλείτε στο τηλ. 210 8096100.
Από το εξωτερικό: +30 210 8096100

Κάρτα Ασφαλισμένου Generali

Μην ξεχνάτε την κάρτα ασφαλισμένου Generali!
Στα συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα, όλες οι καλύψεις του συμβολαίου σας ενεργοποιούνται με την επίδειξη της κάρτας.

Επωφεληθείτε από τις παροχές του προγράμματός σας!

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τις extra παροχές, που προσφέρονται από το πρόγραμμα σας! 
Η πρόληψη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. 
Αξιοποιήστε λοιπόν τα δωρεάν check-up ή τις επισκέψεις σε γιατρούς σε πολύ χαμηλές τιμές…
*Το κάθε πρόγραμμα προσφέρει διαφορετικές παροχές

GENERALI - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ





Δείτε εδώ την ΛΙΣΤΑ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ERGO - Οδική Βοήθεια




To κέντρο της Οδικής Βοήθειας λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, επί 365 ημέρες το χρόνο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι,
- 801 11 99000 από σταθερό τηλέφωνο με χρέωση 1 αστική κλήση
- 210 6504022 από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

EUROLIFE - Λίστα συμβεβλημένων νοσοκομείων

EUROLIFE ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ



Τι σας προσφέρει η Φροντίδα Υγείας της EUROLIFE ERB
  •  Άμεση εξυπηρέτηση με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 9303800
  • Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο
  • Ελεύθερη πρόσβαση στα καλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα με το ελάχιστο δυνατό κόστος
  • Δυνατότητα εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα, εφόσον η κάλυψη περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριό σας

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ - Τι να κάνω σε περίπτωση θραύσης κρυστάλλων;


Σε περίπτωση ζημιάς Θραύσης Κρυστάλλων καλέστε αμέσως στο 210-7454211.

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ - Λίστα συνεργαζόμενων συνεργείων




Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ έχει καταρτίσει συμβάσεις συνεργασίας με εξουσιοδοτημένα συνεργεία αντιπροσωπειών στην πλει­οψηφία τους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έτσι ώστε οι  πελάτες μας να απολαμβάνουν άμεση και ποιοτική επισκευή των υλικών ζημιών του αυτοκινήτου τους χωρίς εκταμίευση χρημάτων.

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ - Λίστα συμβεβλημένων νοσοκομείων

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ - Συντονιστικό Κέντρο Υγείας







Τί πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος





Τροχαία αποκαλούνται τα ατυχήματα αυτά που συμβαίνουν επί του οδικού δικτύου. Μπορεί να εμπεριέχουν υλικές ζημίες ή και τραυματισμό ανθρώπων ή ζώων. Δυστυχώς, στη χώρα μας, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου έχουν γίνει μάστιγα και αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Σε περίπτωση, λοιπόν, που σας συμβεί κάποιο ατύχημα, θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

GENERALI - Φροντίδα ατυχήματος



ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την περίπτωση τροχαίου ατυχήματος και λίστα με τις εταιρίες που συμμετέχουν στον Φιλικό Διακανονισμό.


Φροντίδα Ατυχήματος  τηλ. 18112
Από σταθερό ή κινητό, με χρέωση ως κλήση προς σταθερό ή σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου σας.
Μπορείτε, επίσης, να καλείτε στο τηλ. 210 8096100.
Από το εξωτερικό: +30 210 8096100


Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος;
  • Παραμείνετε ψύχραιμοι…
  • Αν υπάρχουν τραυματισμοί καλέστε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ παραμένοντας πάντα στο σημείο του ατυχήματος
  • Τοποθετήστε την ειδική σήμανση, που είστε εκ του νόμου υποχρεωμένοι να μεταφέρετε στο αυτοκίνητό σας (τρίγωνο κ.λπ.), σε  ορατό σημείο ώστε να προειδοποιείτε τους διερχόμενους οδηγούς για το ατύχημα
  • Καλέστε το 18112 της Generali, και  συνεργάτης από την υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος θα ειδοποιηθεί να έρθει κοντά σας και να φροντίσει όλες τις διαδικασίες καταγραφής του ατυχήματος
  1. Θα σας βοηθήσει να συμπληρώσετε τη Δήλωση Ατυχήματος  και αφού την υπογράψετε, θα την υποβάλει στην Εταιρία
  2. Θα φωτογραφίσει τον τόπο του ατυχήματος, τα εμπλεκόμενα οχήματα και τις ζημιές του οχήματός σας
  3. Θα σας καθοδηγήσει στη συμπλήρωση του Φιλικού Διακανονισμού και αφού το υπογράψετε όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγοί, θα το προωθήσει στην Εταιρία
  • Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ζητήστε τα στοιχεία τους πριν φύγουν από το σημείο του ατυχήματος
  • Αν το όχημά σας ακινητοποιηθεί λόγω ατυχήματος μπορείτε να ζητήσετε μεταφορά του είτε στο κοντινότερο συνεργείο, είτε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα με την Generali συνεργεία, απολαμβάνοντας ειδικά προνόμια,  είτε σε οποιοδήποτε σημείο της επιλογής σας

Τί είναι ο Φιλικός Διακανονισμός και πώς με ωφελεί;

Μια σημαντική υπηρεσία που αξίζει να γνωρίζεται είναι αυτή του Φιλικού Διακανονισμού.
Σύμφωνα με το Φιλικό Διακανονισμό, αν ευθύνεστε για το ατύχημα, είστε δηλαδή υπαίτιος, η Generali θα αναλάβει την αποζημίωση του άλλου οδηγού.
Αν είστε αναίτιος και η εταιρία του άλλου οδηγού συμμετέχει στο Φιλικό Διακανονισμό, τότε η Generali αναλαμβάνει τη διαχείριση της ζημιάς σας και σας αποζημιώνει, ενημερώνοντάς σας 24/7.



Εντυπο φιλικού διακανονισμου

Εταιρίες που συμμετέχουν στον φιλικο διακανονισμό

Η Generali στο πλαίσιο της καλύτερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των πελατών της έχει αναπτύξει στην Ελλάδα ένα δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών με σκοπό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασφαλισμένους της.

Οι συνεργασίες του Ομίλου συνάπτονται πάντα με μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες, πρωτοπόρες και με ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Σήμερα οι συνεργαζόμενες εταιρίες με την Generali είναι:  

Carglass


Η Carglass Ελλάδας είναι μέλος της πολυεθνικής οικογένειας Carglass, η οποία είναι ηγετική εταιρία στην παγκόσμια αγορά επισκευής – αντικατάστασης παρμπρίζ, καθώς και αντικατάστασης όλων των κρυστάλλων για όλους τους τύπους των οχημάτων (ι.χ., φορτηγών, λεωφορείων.) Η Carglass έχει σήμερα παρουσία σε 1.000 σημεία στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία. www.carglass.gr

Glassdrive®

Η Glassdrive®, μέλος του πολυεθνικού Ομίλου εταιριών Saint-Gobain,  είναι μια διεθνής αναπτυσσόμενη εταιρία που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου παρέχοντας μόνο γνήσια ανταλλακτικά κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές Κατασκευαστών Πρωτότυπου Εξοπλισμού (OEM). Στην Ελλάδα η Glassdrive®διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης θραύσης κρυστάλλων, όπου οι πελάτες απολαμβάνουν μοναδικές υπηρεσίες:
·    Επισκευή και αντικατάσταση των κρυστάλλων τους χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες
·    Άμεση εξυπηρέτηση εντός 24 ωρών
·    Δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω κινητής μονάδας στον χώρο που επιθυμούν
·    Πιστοποίηση της γνησιότητας των κρυστάλλων
·    Εγγύηση εργασίας «εφ’ όρου ζωής»
www.glassdrive.gr

Mapfre Asistancia SA

Η MAPFRE ASISTENCIA, αποτελεί μέλος της MAPFRE SA, του Νο1 ασφαλιστικού, αντασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού ομίλου της Ισπανίας και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, με άμεση παρουσία σε 46 χώρες. Η ΜΑPFRE ASISTENCIA φροντίζει για τις ανάγκες 1.550 εταιρικών πελατών, 90 εκ. ασφαλισμένων και 195 εκ. δικαιούχων, σχεδιάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους. Με μοναδικές in-house πλατφόρμες τεχνολογίας και περισσότερα από 200.000 σημεία παροχής βοήθειας παγκοσμίως, συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στους ηγέτες της παγκόσμιας αγοράς ασφάλισης.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1994, με την ίδρυση της EUROSOS ASSISTANCE, Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Βοηθείας και Πληροφοριών, ενώ στη συνέχεια, το 1996, ιδρύθηκε και το Ασφαλιστικό Υποκατάστημα με δραστηριότητα στην ασφάλιση και στην αντασφάλιση, η MAPFRE ASISTENCIA S.A. – Υποκατάστημα Ελλάδος.

Το ελληνικό business unit παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης και βοηθείας για το Αυτοκίνητο, την Κατοικία, την Υγεία και το Ταξίδι σε εταιρικούς κυρίως πελάτες (ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες, τράπεζες) υποστηρίζοντας περισσότερους από 2.000.000 δικαιούχους. Τα προϊόντα που αποτέλεσαν το εφαλτήριο ανάπτυξης της εταιρείας στην ελληνική αγορά ήταν αρχικά, η «Οδική Βοήθεια» και στη συνέχεια η «Φροντίδα Ατυχήματος» μέσω των οποίων η εταιρεία έχτισε την αξιοπιστία της, απολαμβάνοντας την μακροχρόνια εμπιστοσύνη των πελατών της.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά, αφού εισήχθη στην Ελλάδα ως η πιο καινοτόμος και εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα της Βοήθειας, η MAPFRE ASISTENCIA, ακολουθώντας τη στρατηγική του Ομίλου στον οποίο ανήκει, έχει πλέον διευρύνει τις δραστηριότητές της, και χρησιμοποιεί τη διεθνή της πείρα και τεχνογνωσία ώστε να αναπτύσσει συνεργασίες υψηλού κύρους.
www.mapfre.com


Europ Assistance
H Europ Assistance ιδρύθηκε το 1963 και σήμερα προσφέρει παγκοσμίως τις υπηρεσίες της με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε δύσκολη κατάσταση που τυχόν αντιμετωπίζουν οι συνδρομητές της. Η Europ Assistance στελεχώνει, τροφοδοτεί και ελέγχει ένα δίκτυο παροχέων, μοναδικό στον κόσμο: ένα πλέγμα επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο από τοπικούς αντιπροσώπους που έχουν τέλεια γνώση της περιοχής.

Η Europ Assistance καλύπτει 208 χώρες μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και αντιπροσώπων. Απασχολεί 2.815 άτομα που παρέχουν υπηρεσίες βοήθειας 365 ημέρες τον χρόνο, λαμβάνει 30.800.000 κλήσεις ετησίως (1 κλήση κάθε δευτερόλεπτο) μέσα από 33 τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, προσφέροντας βοήθεια σε 6.400.000 περιστατικά (1 παροχή βοήθειας κάθε 5 δευτερόλεπτα). Ανά τον κόσμο 24 επιχειρήσεις στηρίζονται στα μέσα που τους προσφέρει ο όμιλος της Europ Assistance για την άσκηση της εμπορικής και επιχειρησιακής δραστηριότητάς τους.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1965 μέσω αντιπροσώπου και από το 1991 ως αυτόνομο Υποκατάστημα. Απασχολεί 41 άτομα, έχει 51 αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα και προσφέρει υπηρεσίες Οδικής, Ιατρικής και Ταξιδιωτικής Βοήθειας τόσο μέσα στην Ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.

Η πολύχρονη παρουσία της στην ελληνική αγορά και η γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική της Europ Assistance διεθνώς, έχουν θέσει τις βάσεις για ριζική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, που καθοδηγείται από ένα δυναμικό επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης με στόχο την διεύρυνση του μεριδίου της στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα και ο στόχος της για τα επόμενα χρόνια είναι η μεγιστοποίηση της δυναμικής της, η ολοκληρωμένη υποστήριξη των πελατών της και η ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς που κατέχει στην ελληνική επικράτεια σήμερα.
www.europ-assistance.gr



Περισσότερες Πληροφορίες


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, με ένα από τα γραφεία του δικτύου πωλήσεων της Generali (πιέστε εδώ για τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας των γραφείων μας) ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 18112 ή στείλτε μας e-mail. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Φροντίδα ατυχήματος - ALPHA


ΤΗΛ. ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ/ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:2164004160
Η ALPHA δεν ανήκει στον φιλικό διακανονισμό

Τροχαία ατυχήματα και αποζημιώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε...

Φροντίδα ατυχήματος - AIG



ΤΗΛ. ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ/ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:2109408676-2111075708
Η AIG ανήκει στον φιλικό διακανονισμό

Τροχαία ατυχήματα και αποζημιώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε...


ERGO - Φροντίδα ατυχήματος


Φροντίδα Ατυχήματος στην ERGO
Ποιόν φροντίζει :
Τον κύριο ή νόµιµο κάτοχο, καθώς και τον εκάστοτε νόµιµο οδηγό κάθε ασφαλισµένου οχήµατος στην ERGO.
To κέντρο της Φροντίδας Ατυχήματος λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, επί 365 ημέρες το χρόνο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι,
- 801 11 99000 από σταθερό τηλέφωνο με χρέωση 1 αστική κλήση
- 210 6504022 από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό
Πότε φροντίζει :
Σε κάθε περίπτωση τροχαίου ή άλλου ατυχήµατος, που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συµβόλαιο του αυτοκινήτου, (εκτός από ζηµία θραύσης κρυστάλλων), ανεξάρτητα από το εάν ευθύνεται ο ασφαλισµένος ή όχι.
Που φροντίζει :
Σε ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά : Αίγινα, Άνδρο, Εύβοια, Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κρήτη, Κύθηρα, Κω, Λέρο, Λευκάδα, Λήμνο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίφνο, Σύρο και Χίο.
Ποια οχήµατα :
1. Επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) µη ενοικιαζόµενα.
2. Φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) και αγροτικά (Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ.), µικτό βάρους κάτω των 3,5 τόνων, ύψος έως 3 µέτρα, µεταξόνιο µέχρι 3,6 µέτρα, δε φέρνουν στον πίσω άξονά τους διπλούς τροχούς και έχουν ηλικία µικρότερη των δεκαπέντε (15) ετών.
3. Μοτοσικλέτες άνω των 250 cc και µε ηλικία µικρότερη των δεκαπέντε (15) ετών.
Πως φροντίζει :
1. Με την αποστολή συνεργάτη στον τόπο του ατυχήµατος για :
 Επιβεβαίωση και καταγραφή των αναγκαίων στοιχείων.
 Λήψη φωτογραφιών.
 Επιτόπια συµπλήρωση δήλωσης ατυχήµατος.
 Βοήθεια συµπλήρωσης του έντυπου φιλικού διακανονισµού.
2. Καλώντας την τροχαία ή ασθενοφόρο εφόσον υπάρχει τραυµατισµός.
3. ∆ίνοντας, τηλεφωνικώς, ιατρικές και νοµικές συµβουλές, σχετικές µε το ατύχηµα.

Οι προϋποθέσεις κάλυψης, οι ακριβείς καλύψεις και οι υποχρεώσεις της εταιρίας και των ασφαλισµένων προσώπων αναφέρονται αναλυτικά στους όρους Φροντίδας Ατυχήματος της MAPFRE ASISTENCIA.
Mεταφορά οχήματος συνεπεία ατυχήματος (για τα Ε.Ι.Χ) :
Καλύπτει τη μεταφορά του ασφαλισμένου οχήματος σε συνεργείο, αν το όχημα δεν μπορεί να κινηθεί εξαιτίας ατυχήματος. 
Οι προϋποθέσεις κάλυψης και οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων, αναφέρονται αναλυτικά στους όρους Μεταφοράς Οχήματος συνεπεία ατυχήματος της MAPFRE ASISTENCIA.

Οδηγίες σε περίπτωση ζημίας


Ερώτηση : Τι πρέπει να κάνω τη στιγμή του ατυχήματος ;

Απάντηση : Για τη διασφάλιση των συμφερόντων σας αλλά για τη δική σας γρήγορη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος μπορείτε να καλέσετε την υπηρεσία «Φροντίδα Ατυχήματος» στα τηλέφωνα 801 11 99000, από σταθερό και 210 650 4022 από κινητό τηλέφωνο. . Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης της MAPFRE ASISTENCIA θα σπεύσει άμεσα στον τόπο του ατυχήματος για λήψη φωτογραφιών, επιτόπια συμπλήρωση της δήλωσης ατυχήματος και βοήθεια συμπλήρωσης του έντυπου φιλικού διακανονισμού. Σε περιπτώσεις αμφισβητούμενης υπαιτιότητας ή ύπαρξης σωματικών βλαβών ζητήστε από το τηλεφωνικό κέντρο της εν λόγω υπηρεσίας να κληθεί η τροχαία ή και ασθενοφόρο.

Eρώτηση : Πως μπορώ να καλυφτώ από ένα ανασφάλιστο όχημα ;

Απάντηση : Το πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα είναι πράγματι πολύ σοβαρό ειδικότερα όταν στη χώρα μας τα ανασφάλιστα οχήματα δυστυχώς πληθαίνουν. Tην αποζημίωση των σωματικών βλαβών και των υλικών ζημιών που προκαλούν αυτά έχει αναλάβει το Επικουρικό Κεφάλαιο (link). Παρά ταύτα η ERGO έχει συμπεριλάβει στα πακέτα PRIME, IDEAL και SUPREME την κάλυψη Υλικών Ζημιών Από Ανασφάλιστο Όχημα έως του κεφαλαίου των 100.000 €.

Ερώτηση : Τι πρέπει να κάνω αν εμπλακώ σε ένα ατύχημα με όχημα με ξένες πινακίδες ;

Απάντηση : Απάντηση : α. Καλέστε την Τροχαία για να καταγράψει το ατύχημα. β. Φροντίστε να σημειώσετε σωστά τον αριθμό κυκλοφορίας του αλλοδαπού οχήματος και την χώρα προέλευσής του γ. Σημειώστε οπωσδήποτε την μάρκα και τον τύπο του αλλοδαπού αυτοκινήτου δ. Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό την πράσινη κάρτα του ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Αν υπάρχει δυνατότητα φωτοτυπήστε την πράσινη κάρτα ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή κόψτε το αντίγραφο της πράσινης κάρτας ή της συνοριακής ασφάλισης. Αν αυτό δεν είναι δυνατό αντιγράψτε λεπτομερώς τις παραγράφους 3 ,4, 5 και 10 της πράσινης κάρτας ή της Συνοριακής Ασφάλισης. Σε περίπτωση ύπαρξης ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αντιγράψτε το όνομα της αλλοδαπής ασφαλιστικής εταιρίας, τον αριθμό συμβολαίου και ημερομηνίες ισχύος ε. Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό να συμπληρώσετε την φιλική δήλωση ατυχήματος. Είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει και εκείνος μία παρόμοια στην δική του γλώσσα. Παρότι δεν μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρία σας να αναλάβει την πληρωμή της ζημίας, η φιλική δήλωση θα σας βοηθήσει στον διακανονισμό του ατυχήματος στ. Επικοινωνήστε το ταχύτερο με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης (link). για περαιτέρω οδηγίες.

Ερώτηση : Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση κλοπής του οχήματος μου ;

Απάντηση : Αρχικά θα πρέπει να δηλώστε την κλοπή στην Αρμόδια Αστυνομική Αρχή καταθέτοντας σχετική μήνυση για την κλοπή. Φυσικά θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρία. Αν καλύπτεστε ασφαλιστικά, έχετε δηλαδή την κάλυψη της κλοπής, μετά από διάστημα 60 ημερών από την ημέρα που κατατέθηκε η σχετική μήνυση και εφόσον δεν έχει βρεθεί το αυτοκίνητο σας θα σας καταβληθεί το ασφάλισμα



ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ - Φροντίδα Ατυχήματος



Οδική βοήθεια και φροντίδα ατυχήματος

Το τηλεφωνικό κέντρο οδικής και ταξιδιωτικής βοήθειας της ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ σε συνεργασία με την MONDIAL ASSISTANCE λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210-7470001.

Φροντίδα και οδική βοήθεια συνεπεία ατυχήματος